СПС категорички против санкција: Недјелотворно средство у међународним односима

21.10.2023.

...

Након што је данас објављено да су САД увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика, из Социјалистичке партије Српске саопштили су да се категорички противе употреби санкција у међународним односима.

– СПС сматра да су санкције недјелотворно средство у међународним односима. Посебно осуђујемо санкционисање носилаца изборних и именованих функционера из Републике Српске, чији је једини гријех што не поступају по налозима страних фактора и што се искључиво воде интересима сопственог народа – саопштили су из СПС-а.

Подсјећамо, посланици СПС-а су на данашњем засиједању Народне скупштине, као и више пута до сада, позвали на национално јединство све политичке субјекте када је у питању одбрана Српске и њених институција.

– Санкционисање чланова породице политичких лидера, конкретно кћерке и сина предсједника Додика представља до сада невиђен ниво политичког насиља, као и најновије средство перманентног притиска на Републику Српску. Санкције не могу уплашити српски народ – поручили су из СПС-а.