Дамјановић: СПС за српско јединство

20.10.2023.

...

Народни посланик Социјалистичке партије Српске Тамара Дамјановић изјавила је да ће посланици СПС-а подржати вето српског члана Предсједништва БиХ госпође Жељке Цвијановић, те је позвала све посланике да јединствено одбаце спорни документ усвојен прегласавањем у Предсједништву БиХ.

“У спорним Закључцима Предсједништва БиХ посебно изненађује позивање Европске уније и САД-а на „одлучније дјеловање унутар БиХ“. Ова конструкција је веома опасна, јер доказује да чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић немају намјеру да се боре за суверенитет БиХ, већ искључиво желе да је понуде странцима, како би они уредили наше сопствено двориште”, изјавила је Дамјановићева.

Она је додала да форсирање одреднице “држава” испред назива БиХ у документу чији су аутори Бећировић и Комшић, доказује тврдњу да свако инсистира на ономе што му највише недостаје.

“За СПС је неприхватљив и 7. Закључак спорног документа којим се позивају Србија и Хрватска да „не интервенишу у БиХ“ – ова реченица је јасан сигнал да је у питању бомбастичан и популистички документ, који треба да подгрије атмосферу сукоба у БиХ, којој се ми оштро противимо. Србија је доказала да поштује БиХ и воли Српску”, поручила је Дамјановићева.

Дамјановићева је на крају позвала политичке представнике сва три народа на рационално понашање, како би се сви заједно могли посветити рјешавању егзистенцијалних проблема грађана.