Милаковић: СПС подржава укидање ПДВ-а на куповину прве некретнине

20.11.2023.

...

Након што је министар финансија и трезора БиХ Срђан Амиџић најавио покретање поступка измјена и допуна Закона о порезу, чиме би се увела пореска олакшица – ослобађање од плаћања ПДВ-а на куповину прве некретнине за све пунољетне особе, члан Предсједништва Социјалистичке партије Српске, Милан Милаковић, подржао је ову идеју, нагласивши њене позитивне ефекте који се односе на демографску слику друштва.

“Предложена идеја не може негативно утицати на буџет јер ће довести до повећања обима станоградње бар за 10%. Ово је одлична демографска и пронаталитетна мјера, која би требала резултовати и останком млађе популације у БиХ. Поменуту идеју хитно треба преточити у дјело, јер у случају одуговлачења, тачније док се чека усвајање законских измјена, може доћи до тренутног пада потражње станова”, изјавио је народни посланик СПС-а Милан Милаковић.

Милаковић је нагласио да би оваква врста пореске олакшице директно утицала на повећање градње, што би у коначници могао бити и велики покретач цјелокупној привреди.