Млади СПС-а предлажу Златни грб Бањалуке за Павлину Радовановић

09.02.2024.

...

Форум младих Социјалистичке партије Српске ГрО Бањалука упутиће иницијативу Скупштини Града да се поводом Дана Бањалуке, Павлини Радовановић, умјетници са Косова и Метохије, додијели „Златни грб града Бањалука“ за извранредне резултате у области културе и умјетности.

– На вечерашњем састанку Форума младих СПС Бањалука једногласно је усвојена иницијатива која ће бити упућена надлежним институцијама града Бањалука, а којом предлажемо додјељивање „Златног грба града Бањалука“ Павлини Радовановић. Павлина, поред тога што изводи православну и српску духовну и традиционалну музику, представља симбол опстанка и обнове српског народа на Косову и Метохији. Сматрамо да Павлина Радовановић, која на најљепши начин промовише непролазне вриједности нашег народа, заслужује високо признање Бањалукe – саопштили су из Форума младих СПС Бањалука.

Форум младих СПС Бањалука упутиће ову иницијативу поводом расписивања јавног позива за додјелу награда и признања поводом 22. априла – Дана Града.

Павлина Радовановић је из Ораховца, Косово и Метохија. Са само 12 година одржала је први солистички концерт у Београду, а одмах затим и у Бањалуци.

Средства прикупљена на концертима дарује светињама на Косову и Метохији, те се на тај начин уписује у поменик српских задужбинара.